Nye udfordringer

af Thomas 'sitzz' Vang
0 kommentar

Tilbage i maj, gik en lille drøm i opfyldelse. Jeg har gennem et års tid arbejdet på, at tiltræde en højere stilling.
Det skulle blive til en stilling i Stockholm, hvortil jeg nu “pendler” frem og tilbage hver uge, bor på hotel og arbejder alt for mange timer (10-12) om dagen.

Jeg har været afsted seks gange, er er nu midt i min sommerferie. Derfor er det stadig i “nøj-hvor-er-det-spændende” stadiet, og jeg elsker at gå ture i Stockholm, lære svenskere og deres kultur at kende osv.
Jeg har også været ret heldig med vejret, hvilket også har tilføjet til en indtil videre meget positiv opstart.

Det hårde ved det er, er selvfølgelig at være væk fra familien. Væk fra mine dejlige piger. Alle tre 🙂
Heldigvis findes Skype, og heldigvis er der fri WiFi på de hoteller jeg opholder mig på..

Det skal blive interessant at se, hvordan jeg kommer til at opleve Sverige, Stockholm og svenskere, når vejret drejer om i lidt mere Skandinaviske toner. Lidt mere vinter. Lidt mere koldt, gråt og ligegyldigt.
Men selvom det sker, og selvom jeg kommer til at fryse – Så har Stockholm (mindst) én ting der er værd at nævne: Det blæser stort set aldrig. Det er lige så uhørt der med blæst, som en dag i Danmark uden blæst.

Ved siden af denne nye stilling, er jeg begyndt at nyde at programmere igen. Jeg har påbegyndt (faktisk færdiggjort…) et projekt for et program, som kontrollerer status på serveres forskellige porte/protokoller, og eventuelt rapporterer til brugere, hvis de ikke svarer.
Da der findes et hav af tjenester, der tilbyder lige nøjagtig den service, er der reelt ingen grund til det. Men jeg ville prøve selv. Selv forme den dybe tallerken, for guderne skal vide hvilken gang.

Nu har jeg så færdiggjort version 2, og er selv ret stolt af, at skiftet fra version 1 betød større funktionalitet, med omtrent det samme antal linjer kode. Så man kan roligt sige, at den første version ikke var synderligt godt kodet 🙂

Næste projekt bliver (formentligt) noget frivilligt foreningsarbejde, hvor der skal designes en database samt tilhørende interface til administration, for mange forskellige adgangsniveauer. Igen ikke unikt, og sikkert lavet før i forskellige afskygninger.
Men i dette tilfælde, skal det tilpasses meget specifikke krav, som vist ikke helt er specificeret endnu. Det gør selvfølgelig ikke opgaven mindre…

I det store hele, har min karriere nu muligvis, og i hvert fald endelig, ved at tage en mere IT-orienteret drejning. Det har taget lang td at komme hertil, og det har sandeligt ikke været den mest direkte vej.
Men under hele forløbet, har det været helt naturligt for mig. Det gør også, at jeg netop nu føler mig utroligt god tilpas, og at min arbejde er tilfredsstillende. Jeg kan se mig selv i spejlet og vide, at jeg selv er kommet hertil.

Jeg håber at alle derude har en fantastisk sommerferie, eller kommer til at have en. Min har i hvert fald været fantastisk indtil videre, og så er den end ikke slut – Stadig en uge! 🙂

0 kommentar

You may also like

Wordpress creates cookies. I assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More