Jeg har fået tilføjet lidt til min, efterhånden meget gamle, computer.

Da jeg købte den, var den afgjort i de øverste 10% hvad ydelse angår. Men det er seks år siden nu, og der er sket en del.

Men da jeg i virkeligheden ikke mangler det helt store i ydelse, og samtidig ikke har lyst til at bruge for mange penge på det, måtte jeg ty til en mindre opgradering.

Jeg havde i forvejen en Athlon 64 X2 4800+ så jeg vidste at mit bundkort var kompatibelt med de hurtigste X2 CPUer der blev produceret.
Derfor valgte jeg at søge på en større CPU på DBA.

Der fandt jeg en 6400+ sat til salg med “giv et bud” i beskrivelsen.
Mit bud lød på 200,- som blev accepteret.

Men, så nemt var det ikke. Mit gamle CPU udleder omkring halvt så meget varme som den “nye” gør, og derfor var min (stock) køler til en 4800+ ikke nok.
Ind i billedet kommer min fødselsdag, som var for to måneder siden.

Jeg havde nemlig glemt at fortælle svigermor, hvad jeg ønskede mig i fødselsdagsgave, og jeg havde derfor ikke fået en endnu.
Derfor ønskede jeg mig selvfølgelig en ny køler – Og fik derfor en CNPS11 Extreme (Zalman køler, den er nice!)

Nu kører jeg så med en 6400+@3504MHz (9.5% OC)

Den er dog ikke helt stabil ved den hastighed. Jeg fik BSOD i Diablo III, og den er stallet midt i en film på Viaplay.dk.

Jeg har dog en ide om, at der skal en smule mere VCore til, så kører det.

Så kort opsummeret, har jeg fået en opgradering på 23% for 200,- og kan køre nyere spil, som Diablo III, F1 2011 uden problemer.

Næste projekt: Nyere grafikkort.
Jeg har lige nu et GeForce 8800GT 512MB, hvilket kommer til kort i mange situationer.
For nu, er jeg dog stadig ganske tilfreds. Alt hardware er stadig mindst fem år gammelt, og jeg kan alligevel spille det meste!

Jeg mangler dog stadig ydelse nok, til at kunne spille PlanetSide 2. Det kan jeg sikker spille, når tredje titel kommer.. 🙂

0 kommentar

Wordpress creates cookies. I assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More